A avea un site web este o modalitate excelentă de a vă comercializa afacerea online, dar nu este neapărat ușor. Dacă doriți să vă păstrați site-ul în funcțiune, trebuie să investiți timp și efort pentru a-l menține actualizat și securizat. Întreținerea este o sarcină continuă pe care fiecare proprietar de site web trebuie să o urmărească, astfel încât site-ul lor să nu fie neglijat sau piratat. Chiar dacă nu sunteți un dezvoltator web expert, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că site-ul dvs. WordPress și Woocommerce funcționează eficient și rămâne în siguranță față de hackeri.
Această postare pe blog detaliază cele mai importante 6 lucruri pe care trebuie să le știți despre întreținerea site-ului dumneavoastră Woocommerce. De la menținerea software-ului actualizat până la salvarea fișierelor în cazul în care ceva nu merge bine, aceste sfaturi vă vor ajuta să vă păstrați site-ul în siguranță și securitate, minimizând în același timp orice potențiale probleme pe parcurs.
Mențineți securitatea site-ului dvs. web
De îndată ce v-ați configurat site-ul, este timpul să începeți să vă gândiți la securitate. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți un site public, unde oamenii pot comenta sau face achiziții. Nu vreți să vă lăsați expus la atacuri care pot duce la încălcări de date sau la deteriorarea serverului. Există câteva modalități de a vă menține site-ul în siguranță. În primul rând, trebuie să vă asigurați că aveți cele mai actualizate versiuni ale tuturor programelor software.
Aceasta include WordPress, dar și orice alte extensii sau plug-in-uri pe care le folosiți. Păstrați-vă software-ul actualizat din mai multe motive. În primul rând, veți avea cele mai recente patch-uri de securitate. În al doilea rând, nu veți fi surprins când o actualizare strică ceva în site-ul dvs.
Asigurați-vă că executați cea mai recentă versiune de WordPress și Woocommerce
Nu numai că trebuie să vă țineți extensiile la zi, dar trebuie să vă asigurați că și nucleul WordPress este cea mai recentă versiune. Actualizările WordPress au loc destul de frecvent, de obicei lunar. Când apare o nouă versiune, veți primi o alertă în tabloul de bord. Acestea fiind spuse, este posibil să doriți să verificați manual actualizările mai frecvent, deoarece mulți oameni uită să verifice manual dacă există actualizări. De obicei, WordPress vă solicită să vă actualizați atunci când este disponibilă o nouă versiune.
Dacă nu vedeți solicitarea, puteți actualiza manual WordPress accesând tabloul de bord și făcând clic pe butonul de actualizare din secțiunea plug-in. Când vine vorba de Woocommerce, ar trebui să verificați site-ul web în mod regulat pentru a vedea dacă există o nouă versiune a software-ului disponibilă. Puteți verifica manual dacă există actualizări din secțiunea de administrare a site-ului dvs. web. Dacă este disponibilă o nouă versiune, veți vedea o notificare în partea de sus a paginii dvs.
Actualizați WordPress Core și extensiile dumneavoastră
Pe lângă faptul că trebuie să păstrați la zi nucleul WordPress și Woocommerce, ar trebui să verificați și să actualizați periodic plugin-urile și extensiile. Aceste bucăți mai mici de software pot fi instrumente excelente pentru site-ul dvs. web, dar și ele trebuie să fie întreținute în mod regulat, la fel ca software-ul dvs. de bază.
Verificarea și actualizarea regulată a plug-in-urilor și a extensiilor dvs. vă poate ajuta să evitați potențiale probleme în viitor. De asemenea, poate ajuta la prevenirea infiltrării de coduri malițioase pe site-ul dvs. web. Mai mult, este important să vă actualizați extensiile și plug-in-urile în mod regulat, astfel încât să vă asigurați că executați cele mai recente versiuni ale acestor instrumente. În acest fel, vă puteți asigura că orice caracteristici noi și corecturi de erori sunt incluse în site-ul dvs.
Efectuați o copie de rezervă a site-ului WordPress și a datelor Woocommerce
Dacă va trebui vreodată să vă restaurați site-ul de la zero sau dacă există o încălcare majoră a datelor care vă corupe site-ul, veți avea nevoie de o copie de rezervă a datelor dvs. Ar trebui să faceți în mod regulat o copie de rezervă a datelor WordPress pe un server sau un computer separat, ceea ce este cunoscut sub numele de copie de rezervă la distanță.
De asemenea, puteți face o copie de rezervă a datelor dvs. pe un hard disk extern sau pe o unitate USB, ceea ce este cunoscut sub numele de o copie de rezervă locală. Puteți găsi numeroase plugin-uri WordPress care fac copii de rezervă locale și la distanță pentru dvs. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca un simplu clic pe un buton pentru a iniția procesul de backup sau poate fi mai complex, cu programare, criptare și alte setări. Important este să găsiți o metodă de backup pe care să o puteți respecta.
Verificați dacă există linkuri rupte/întrerupte
Pe măsură ce vă folosiți site-ul, ar trebui să verificați în mod regulat dacă există linkuri rupte/întrerupte și gramatică eronată. Legăturile rupte apar atunci când ștergeți o postare sau o imagine, dar uitați să vă întoarceți și să ștergeți link-ul. Puteți utiliza un instrument precum Broken Link Checker pentru a găsi linkuri rupte pe site-ul dvs.
Când vă corectați site-ul, asigurați-vă că nu vă scapă nicio greșeală gramaticală. Grammarly este un instrument excelent pentru a vă asigura că postările dvs. sunt lipsite de orice erori gramaticale. Puteți folosi acest instrument pentru a vă scana automat tot conținutul înainte de a-l publica.
Optimizați imaginile și videoclipurile
Imaginile sunt una dintre cele mai importante părți ale conținutului tău. Ele vă pot ajuta să obțineți noi vizitatori și să vă păstrați clienții existenți care revin pentru mai mult. Pentru a vă asigura că imaginile dvs. au cele mai bune performanțe, veți dori să vă asigurați că sunt optimizate pentru site-ul dvs. web. Puteți face acest lucru adăugând text alternativ la imaginile dvs.
Acesta este ceea ce vor citi persoanele cu deficiențe de vedere atunci când folosesc un cititor de ecran pe site-ul dvs. web. Videoclipurile sunt o altă modalitate excelentă de a adăuga elemente vizuale pe site-ul dvs. web. Puteți posta videoclipuri pe posturile de pe blog și pe paginile de produse pentru a adăuga o valoare suplimentară conținutului dvs. La fel ca imaginile, videoclipurile ar trebui optimizate astfel încât să funcționeze cât mai bine.
Atunci când încărcați videoclipuri pe site-ul dvs. web, asigurați-vă că utilizați un fișier MP4. Dacă utilizați un program precum PowerPoint, este posibil să încărcați deja un fișier MP4. Dacă nu sunteți sigur, puteți utiliza Free Video Converter pentru a converti cu ușurință fișierul dvs. într-un fișier MP4.
Concluzie
Întreținerea unui site web este rareori o sarcină ușoară. De la a-l ține actualizat până la a te asigura că este sigur, există multe lucruri de care trebuie să te ocupi în mod regulat. Din fericire, cele mai multe dintre aceste sarcini nu durează foarte mult și pot fi efectuate zilnic sau săptămânal. Dacă urmați aceste sfaturi, veți fi pe drumul cel bun pentru a vă menține site-ul dvs. web funcționând fără probleme și eficient.