fbpx
WHMCS
Modul WHMCS E-Factura

Suntem încântați să vă prezentăm modulul WHMCS special conceput pentru a facilita integrarea cu sistemul e-Factura obligatoriu din 2024. Acest modul facilitează trimiterea electronică a facturilor emise în WHMCS către SPV – ANAF și automatizează procesul de conectare la serverul API ANAF și delegarea autentificării OAUTH către platforma WHMCS.

Caracteristici Esențiale

ABONAMENT

29.5 EUR / lună
+ 149.50 EUR taxă inițială

ONE-TIME

495 EUR
opțional actualizări 99 EUR / an

COD SURSĂ

1475 EUR
opțional actualizări 99 EUR / an

Integrarea Oauth ANAF

Modulul oferă toate detaliile necesare înregistrării pentru a accesa API-ul ANAF. Copiați din setarile modulului linkul de callback și creați un profil Oauth pe site-ul anaf (Vedeți articolul detaliat). Adaugați Client ID, Client Secret, pentru început alegeți modul Test și intervalul de sincronizare automată. Salvați și completați datele firmei dvs. ce vor fi folosite în documentele xml trimise la e-factura. Alegeți maparea campurilor folosite de clienți pentru Codul de Identificare Fiscală – Poate fi campul VAT Number (Tax ID) din WHMCS sau un Custom Client Field. După salvarea acestor date veți putea genera Tokenul cu linkul de autorizare în SPV.

Linkul de Autorizare SPV

În zona Module API Access apăsați pe butonul Generate Token pentru a genera linkul de autorizare în SPV. Link-ul trebuie accesat de pe un calculator cu acces cu semnătura electronică la SPV-ul firmei (linkul poate fi accesat direct sau trimis către persoana cu drept de acces). În următorul articol detaliem procedura de obținere a accesului în SPV ANAF cu Semnătură Electronică

Statusuri, Urmarire și Răspuns

Am implementat în modul un sistem de urmarire al facturilor trimise în sistemul e-Factura și statusuri relevante pentru a diagnostica eventualele probleme de validare sau comunicare cu serverul anaf. Pe lângă lista facturilor cu diferite filtre, în admin aveți acces rapid la status și detaliile de comunicare cu e-Factura.

Prin cron-ul WHMCS, modulul Fireweb e-Factura urmărește răspunsurile din SPV, actualizează statusul și descarcă răspunsul furnizat de anaf (id_raspuns.zip).

Istoric Acțiuni și Erori

Fiecare factură trimisă către SPV e-Factura are un istoric de acțiuni și răspunsuri pentru a identifica eventualele erori de preluare în sistem.

În cazul erorilor de validare XML – cum ar fi lipsa unor câmpuri la cumpărator sau validare ANAF – cum ar fi informații fiscale incorecte, modulul vă permite descărcarea e-Factura în format xml pentru a fi modificată și încărcată manual în SPV. 

Facturare în Valută și Curs

Unul din avantajele modulului WHMCS e-Factura este integrarea ușoară a cursului RON atunci când facturarea este în valută.  Am inclus setări ce mapează structura mysql pentru majoritatea tipurilor de stocare a cursului valutar folosit în WHMCS, astfel e-Factura XML corespunde cu varianta PDF din WHMCS. Multiple posibilități de selecție: invoiceid, date, coloane tabelă, selecție valută invoice (EUR, USD…)

În plus, modulul include o clasă PHP CustomCurrencySystemService.php  ce poate fi extinsă pentru a returna cursul prin metoda proprie (exemplu: BNR +2%).

Preț și Opțiuni pentru modulul WHMCS E-Factura

Abonament lunar

Taxă inițială: 149.50 EUR + TVA (o singură dată)

Abonament lunar: 29.50 EUR + TVA

Abonament anual: 295 EUR + TVA ( 10 luni + 2 gratis)

Compatibil cu WHMCS 8+ (PHP 7.4, 8.1) și WHMCS 7.7 (PHP 7.2, 7.3).

Plată one-time

Variantă codată: 495 EUR + TVA  

Variantă Cod Sursă: 1475 EUR + TVA (maxim 3 instalări în cadrul aceleiași firme, este interzisă distribuirea)

Acest preț acoperă modulul complet, fără alte costuri recurente. Compatibil cu WHMCS 8+ (PHP 7.4, 8.1) și WHMCS 7.7 (PHP 7.2).

Actualizări și Suport:
Include 1 An de actualizări și suport tehnic pentru variantele one time.

După primul an, vă oferim posibilitatea prelungirii accesului la actualizări și suport anual la prețul de 99 EUR + TVA.

Integrări Personalizate

În cazul în care sistemul dvs WHMCS are alte configurări speciale sau versiuni mai vechi, putem oferi servicii de programare și consultanță. Evaluăm fiecare cerință individual pentru a vă furniza o soluție personalizată care să corespundă setupului WHMCS.

Facturarea în Valută

Sistemul E-Factura obligă transmiterea valorii TVA în RON chiar dacă factura este emisă în valută. Am inclus în modul un sistem de mapare al tabelei de curs și al opțiunilor de selectare al cursului după invoiceid , date sau datepaid ce poate fi folosit în cele mai multe cazuri. În plus am inclus o clasă PHP ce poate fi extinsă cu codul personalizat ce va returna cursul pentru e-Factura, astfel 100% din cazurile de curs pot fi implementate.

Întrebări Frecvente

Modulul WHMCS e-Factura se integrează direct cu sistemul SPV eFactura, permitând trimiterea automată a facturilor și urmărirea răspunsurilor de la ANAF, asigurând astfel conformitatea cu cerințele fiscale.

Modulul permite descărcarea și modificarea facturilor în format XML în cazul erorilor de validare, cum ar fi lipsa unor câmpuri sau informații fiscale incorecte, pentru a permite corectarea și reîncărcarea manuală în SPV.

Modulul oferă rapoarte privind facturile transmise, inclusiv istoricul acțiunilor și statusul curent, facilitând astfel o analiză clară a facturilor trimise în SPV.

Da, modulul include setări pentru maparea structurii MySQL a cursului valutar, asigurând corespondența între facturile XML și PDF din WHMCS. În plus modulul include clasa PHP CustomCurrencySystemService.php, care poate implementa metode personalizate, oferind astfel flexibilitate maximă în gestionarea cursului pentru e-Factura.

Da, oferim suport tehnic pentru aspecte legate de configurarea și utilizarea modulului, asigurând asistență pentru probleme de funcționare, actualizări fiscale și compatibilitate WHMCS.