fbpx

Lansarea v1 a platformei electricvehicle.ro: o soluție inovatoare pentru piața românească

Cuprins Articol
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vă prezentăm ElectricVehicle.ro v1​

  Suntem încântați să vă prezentăm prima versiune a platformei noastre de vehicule electrice, o soluție completă și inovatoare pentru piața românească. Platforma combină un motor de căutare produse cu un marketplace și o zonă de articole cu noutăți și advertoriale pentru a oferi o experiență de utilizare unică și eficientă. În acest articol, vom explora principalele caracteristici ale primei versiuni și vom oferi o perspectivă asupra planurilor noastre de dezvoltare pentru versiunile viitoare.

  Funcționalități Frontend

  Categorii și subcategorii:

  Am implementat o structură de categorii și subcategorii pentru produsele din domeniul vehiculelor electrice și accesoriilor, acoperind o gamă largă de produse.

  Listarea produselor și căutarea adaptivă:

  Am dezvoltat o listare a produselor în marketplace cu filtre pe subcategorie, brand și vendor, precum și o căutare adaptivă SQL pentru a facilita găsirea produselor dorite.

  Pagina Vendor:

  Fiecare vânzător are o pagină dedicată cu informații comerciale și o structură de categorii pentru produsele listate în marketplace.

  SEO și integrări:

  Platforma include caracteristici SEO avansate, cum ar fi structured data pentru breadcrumbs și produse, descrieri meta și SEO pentru categorii și produse, sitemap, schema FAQ pentru subcategorii și integrarea cu Google Analytics.

  Contul vizitatorilor:

  Am implementat funcționalități pentru conturile vizitatorilor, cum ar fi înregistrarea și autentificarea cu e-mail, Facebook sau Google, dashboard-ul vizitatorilor, înscrierea la newsletter, produsele favorite, reacția „like” pentru vendori și istoricul produselor vizualizate.

  Documentație și informații:

  Platforma include o zonă de documentație și informații legate de generarea feed-urilor și maparea categoriilor, ajutând vendorii și developerii să înțeleagă procesul în detaliu.

  Caracteristici Backend

  Gestionarea utilizatorilor:

  Platforma ElectricVehicle include un sistem complex de gestionare a utilizatorilor, cu funcționalități precum înregistrare, confirmarea prin e-mail, multiple conturi și utilizatori, managementul utilizatorilor, drepturilor și rolurilor, precum și invitații pentru utilizatori.

  Gestionarea site-urilor și a feed-urilor:

  Pentru a facilita adăugarea și sincronizarea produselor, am dezvoltat un sistem de gestionare a site-urilor și feed-urilor sursă, precum și un dashboard cu informații generale despre site-urile înregistrate al feed-urilor și al produselor sincronizate.

  Gestionarea produselor:

  Am implementat o listă a produselor sincronizate cu multiple opțiuni de filtrare (sursa, categorie, brand), permițând și adăugarea / editarea manuală a produselor.

  Generarea feed-ului Google Merchant:

  Platforma permite generarea automată a feed-urilor Google Merchant pentru promovarea produselor în ecosistemul Google.

  Aplicația Laravel / PHP

  Jobs and Schedule:

  Procesarea feed-urilor este automatizată prin intermediul job-urilor și programărilor, iar notificările pentru job-uri și erori sunt gestionate în mod eficient.

  API intern:

  Am dezvoltat un API intern pentru distribuirea și promovarea produselor în zona de articole, cu filtre pentru categorie, brand, produse în ofertă și recomandate.

  Sistemul de pachete și feature-uri:

  Platforma include un sistem de pachete pentru abonamentele comerciale și  diferite caracteristici, cum ar fi numărul de utilizatori, site-uri, produse și feed-uri.

  Concluzie și perspective

  Prima versiune a platformei dezvoltate de FireWeb pentru nișa de vehicule electrice reprezintă un pas important în dezvoltarea unei soluții inovatoare și complete pentru piața românească. În următoarea versiune, ne propunem să aducem îmbunătățiri semnificative, precum refacerea design-ului în frontend, o structură nouă de categorii și subcategorii, filtre suplimentare pentru produse și caracteristici, introducerea unui sistem de cupoane de reducere, abonamente pentru serviciile de listare pe marketplace, integrarea cu sistemul de facturare și automatizarea alocării pachetelor, procesarea imaginilor din feed-uri cu stocare statică și optimizare webp, integrarea Google Conversion și Facebook Pixel, precum și optimizarea backend-ului pentru o mai bună gestionare a datelor și căutărilor.

  Cu această viziune în minte, suntem încrezători că platforma noastră va deveni un instrument indispensabil pentru toți cei interesați de vehiculele electrice și accesoriile aferente, oferind o experiență de utilizare eficientă și plăcută.