fbpx

3 tehnici de a reduce rata de coșuri abandonate

Cuprins Articol
  Add a header to begin generating the table of contents

  Coșurile abandonate reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru proprietarii de magazine online. O rată mare de abandon a coșurilor înseamnă oportunități pierdute de vânzare și clienți nesatisfăcuți. În acest articol, vom explora trei moduri eficiente prin care puteți recupera coșurile abandonate ale magazinului dumneavoastră online și crește rata de conversie.

  Rata medie de abandon a coșului în online la nivel global este de 69,99% 

  Este un număr foarte mare, având în vedere tot efortul și banii cheltuiți pentru a aduce trafic pe site-ul dvs., sa îl treceți prin funnelul de  conversie, doar pentru ca aproape 70% dintre useri să renunțe la sfârșit.

  O strategie standard de recuperare a coșului abandonat ar include o reducere, cum ar fi o reducere de 10% pentru a convinge clienții să finalizeze comanda. Este atât de răspândită această strategie încât utilizatorii de pe Reddit îi sfătuiesc pe alții să nu cumpere până nu încearcă să abandoneze un coș pentru a obține o reducere.

  Să ne oprim și să ne gândim o clipă. Doar pentru că nu au primit o reducere singurul lucru care îi împiedică pe clienți să cumpere?

  Multe cercetări, inclusiv cea făcută de Baymard.com, au arătat că există o serie de motive pentru coșurile abandonate, iar primele 5 includ:

  – Costuri suplimentare prea mari: transport, taxe, taxe (48%)
  – Site-ul a vrut să îmi creez un cont (24%)
  -Livrarea a fost prea lentă (22%)
  -Nu am avut încredere în site-ul cu informațiile despre cardul meu de credit (18%)
  -Proces de plată prea lung/complicat (17%)

  O ofertă de reducere care părea să funcționeze pentru recuperarea coșului vă împiedică să înțelegeți diferitele cauze care stau la baza abandonării coșului.

  Este esențial să cunoașteți motivele pentru a aborda obiecția specifică a clientului dvs. direct.

  Vă prezentăm mai jos 3 tactici pe care le puteți implementa pentru a recupera cât mai multe coșuri abandonate.

   

  1. Trimiteți emailuri de recuperare a coșului abandonat

  Una dintre cele mai eficiente strategii de a recupera coșurile abandonate este să trimiteți emailuri de recuperare clienților care au lăsat produse în coș fără să finalizeze achiziția. Aceste emailuri pot fi trimise la intervale de timp prestabilite, cum ar fi la 1, 24 și 72 de ore după abandon. Puteți include în emailuri următoarele:

  • Un mesaj personalizat și amabil care îi întreabă pe clienți de ce nu au finalizat comanda și dacă au întâmpinat probleme;
  • O listă a produselor abandonate, cu imagini și prețuri;
  • Un CTA (Call to Action) care îi îndeamnă să revină și să finalizeze comanda;
  • Eventual, o ofertă specială sau un cod de reducere pentru a-i motiva să finalizeze achiziția.

  2. Implementarea unui sistem de remarketing

  Remarketingul vă permite să vă adresați clienților care au vizitat magazinul online și au abandonat coșurile de cumpărături, prezentându-le anunțuri personalizate și relevante pe alte site-uri web și platforme de socializare. Acest lucru vă ajută să mențineți marca în mintea clienților și să-i determinați să se întoarcă pe site pentru a finaliza achiziția. Iată câteva sfaturi pentru o campanie de remarketing eficientă:

  • Creați anunțuri atractive și relevante care să atragă atenția clienților și să le reamintească de produsele abandonate;
  • Setăți o perioadă de timp adecvată pentru remarketing, astfel încât să nu agasați clienții cu anunțuri prea frecvente;
  • Utilizați segmentarea pentru a viza clienții în funcție de comportamentul lor de navigare și de interesele lor.

  3. Optimizarea procesului de checkout

  Un proces de checkout complicat sau confuz poate determina clienții să abandoneze coșurile de cumpărături. Îmbunătățirea procesului de checkout vă poate ajuta să reduceți abandonul și să creșteți rata de conversie. Iată câteva sugestii:

  • Asigurați-vă că procesul de checkout este simplu, rapid și ușor de înțeles;
  • Reduceți numărul de pași necesari pentru finalizarea comenzii, oferind un checkout pe o singură pagină sau posibilitatea de a cumpăra ca vizitator, fără a crea un cont;
  • Oferiți mai multe opțiuni de plată și livrare pentru a satisface preferințele diferite ale clienților;
  • Asigurați-vă că site-ul este optimizat pentru dispozitivele mobile, deoarece tot mai mulți clienți preferă să facă achiziții de pe smartphone-uri și tablete;
  • Afișați în mod clar costurile totale, inclusiv taxele de transport și alte taxe, pentru a evita surprizele neplăcute care pot determina clienții să abandoneze coșul;
  • Implementați un sistem de asistență live sau chatbot pentru a răspunde rapid la întrebările și preocupările clienților pe parcursul procesului de checkout.

  Concluzie

  Recuperarea coșurilor abandonate reprezintă o oportunitate importantă de a crește veniturile magazinului dumneavoastră online și de a construi relații mai puternice cu clienții. Prin implementarea celor trei strategii menționate în acest articol – trimiterea de emailuri de recuperare, utilizarea remarketingului și optimizarea procesului de checkout – puteți aborda în mod eficient problema coșurilor abandonate și puteți îmbunătăți experiența de cumpărare a clienților dumneavoastră. Începeți să aplicați aceste tehnici astăzi pentru a transforma abandonul coșurilor în vânzări reușite și clienți satisfăcuți.